Wednesday, January 19, 2011

Lokasi : Jalan kampung jer @Lubok Cina Melaka...

Waktu : waktu korang selalu minum pagi..agak2 pukol brape ek..

Kenderaan : Ferrari merah semerah saga bernombor plet N..(bukan penduduk setempat)

Misi semasa kejadian : Mencari Sesuap nasik..

Sinopsis kejadian :-
Kenderaan memecut laju gara-gara tak sabar untuk sampai ke tapak projek. Tapi memandu laju bukan kesalahan ako. sebab mungkin sebab kepekaan aku yang tinggi kot dengan papan tanda had laju tue..erkk ye ke? nak muntah da?.... [sila takung dengan mouse pad masing2]..Perjalanan diteruskan diselangi dengan beberapa kali menguap. Biasala keluar ke tempat kerja tak sama perasaannya bila pegi bercuti .. Pergi bercuti menguap pon dah tak reti..orang kata syndrom excited yang melampau.. Lepas satu selekoh tajam aku nampak ade dua orang uncle tahan kereta..SAH ROAD BLOCK nie.. Ape lagi..cepat2 la tarik Seat Belt...DAMN tersangkut plak time kecemasan nie..

so nak dijadikan cerita...
dah terkantoi plak bile kereta ilang kawalan sikit bila sampai situ..macam harammm. waktu tu plak la nak gelabah! eh....

pastu ape yang berlaku? ... kena soal la..nak pegi mana? tengok lesen, dari mana, yang paling tak bley bla kena berhentikan kereta kat tepi jalan..first time beb ako kena tahan..siap gertak nak saman lagik! sebelum ni aku pernah dengar orang cakap, kalau driver perempuan selalu lepas jer.....kali ni memang betul la ape yang orang slalu cakap tue...ako lepas beb!!! kena warning jer...
hahahha..nasib baek pangkat uncle3 je yang ada kat situe..kalo ade yang hensem2 fuhhh pakai purdah ako lepas nie...

mode semasa kejadian : hampir menjadi pelakon air mata...(tu pon kalo nmpak kertas saman la)

pengajaran kepada semua yang baca entry nie..silalah pakai tali pinggang keselamatan sebelum menggerakkan kenderaan anda..INgat orang tersayang.. Alhamdulillah tiada apa yang berlaku semasa kejadian. Gelabah jer lebey. ..Trima kasih uncle polis..anda melakukan kerja anda......

Hikmah dari kejadian :

petang tue melepak mydin melaka, taman mini, dengan dataran pahlawan...hahahahaha

Friday, December 10, 2010

Tuesday, July 13, 2010

Semalam ako ke giant senawang temankan mak aku beli barang....tiba2 ade promoter bagi kertas free mug..die cakap just isi borang and boleh dapat free mug..so atas desakan and pujuk rayu die aku terpaksa la pegi jugak kat booth die tue..sampai sana ako tau die ni mesti nak promote jenama E***T**fast . ade microwave, kitchen stove , vacuum yang ako nampak kat sana....mula2 die suruh isi form free gift tue....okey!! ako isi....lepas tue datang sorang kawan dia ..bangsa melayu jugak!! die ckap die nak bagi mak ako voucher free 2 keping.....mak aku dah malas nak layan time tue..cakap tak mau beli ape2..nak balik..tapi die paksa gak duduk...die cakap " kita just nak promote barang kak..bukan nak jual "..otak kau !! okey !!! kami boleh tungggu...tapi cepat sikit ek...promoter tue bukak voucher yang pertama.....terpampang voucher RM200...(x terkejut langsung..)..yang kedua die da bukak separuh...pastu die suruh mak ako koyakkan..pastu terpampang voucher RM 1000...(eeeemm dah terkena dah nie ako bisik kat mak ako)...pastu promoter tue wat terkejut dengan voucher yang mak ako dapat tue..die kata voucher yang ada paling tinggi RM200.....mula call manager..takot konon2 kena potong gaji..ishhhh menyampah sungguh dengarnya..pastu siap suruh mak ako cakap dengan manager yang berbangsa C tue..konon2 mak ako paling bertuah la ...lepas tue suruh beli barang yang harga2 beribu3..kalau barang baek tak pe jugak...kualiti mcm diragui jer......untuk pengetahuan...malam sebelum tu ako dah terbaca kes penipuan macam ni kat SINI..so masa kejadian..ako tunggu je ape tindakan promoter tue.. sahh !! memang sama taktik kau tue....dah lapuk wey !! sedeh tengok promoter melayu tue.....orang macam ni la yang merosakkan bangsa sendiri......nasib ako sempat sound budak tue.!! memang puas hatiiiii..and tak perlu nak berlakon2 terkejut kalau dah memang semua voucher kau tue RM1000....

Wednesday, June 30, 2010

Nyahhh kau sawang!!

Sebab ade yang complain blog ni dah bersawang...

so ako singgah la jap nak sapu.....

Friday, March 26, 2010

Nap

It's been a while since I've been around hasn't it!? The truth is if there's ever a choice between blogging or taking a nap these days the nap wins every time! ya nap always win in whatever situation!! ZZZZZzzzzz...

so i want to take a nap now!!! bye2

Monday, March 22, 2010

Bloody Monday


PAGI2 SAMPAI FAKULTI NAK BUAT SEPARATION MAKCIK CLEANER DAH ANGKAT SAMPAH PULAK...APELAH NASIB!!!

Sunday, March 21, 2010

selepas dua hari terbaring kat bilik..alhamdulillah hari ni bersamaan dengan ahad 21 Mac kepala dah beransur ringan..pening2 dah tak ada..selera masih x brapa sangat....fuhhh type pnye type tarikh 21 mac tu means lagik seminggu je nak masuk 1 april..1 minggu je lagik boleh redeem gsc birthday coupon..hahaha pnyer banyak benda boleh pikir apsal ako ingat plak pasal gsc tue..aduiii yang sebenarnya patot risau pasal gas test kat landfill ngan design projek yang tak siap2 lagi ni....petang tadi dah gelabah nak siapkan calculation..tapi akhirnya sangkut pulak kat hot air balloon fiesta...endup beli ABC yang x sedap langsung....dan ako memang sepasti pastinya selera ako at that time bukan selera orang sakit yang makan pape sume tak sedap..tapi sememangnya ABC palsu belaka..indah rupa dari rasa...lagik sedap air sirap kot....langit dah menunjukkan bahawasanya hujan akan membasahi bumi...belon tak kembang2 lagik nie..sempatkah? gambar tells evrything..


Thursday, March 18, 2010

sEWERAGE dESIGN...

SEwerage design...

SEwerage design...

SEwerage design...


SEwerage design...

SEwerage design...

SEwerage design...


SEwerage design...

SEwerage design...

NI je ada dalaM kepala buat masa ni..

Tuesday, March 16, 2010



"Music washes away from the soul
the dust of everyday life."



Monday, March 15, 2010

Colours of life...


Our lives are filled with color from the start,
and Red is the love that comes from our hearts.
Blue is the sadness that drips from our eyes,
but Black is the evil that makes us tell lies.

Green is the shade of jealousy and rage,
and Grey is the hair that comes with old age.
Purple is the mood most misunderstood,
but White is the color that Makes Us Feel Good.

Life is full of meaningful colors,
But Especially White.
So hold on to it tight.
________________________________________
by Lisa Winn